Масло насіння моркви – застосування. Для волосся та шкіри

Масло насіння моркви багате бета-каротином. Як використовувати морквяне масло? Чим це може нам допомогти? Чи є протипоказання до вживання морквяного масла?

Масло насіння моркви  використовується в основному в косметиці. Воно дуже благотворно впливає на волосся і шкіру – зволожує і живить, а також знімає роздратування і запобігає посіченому волоссю.

Масло насіння моркви є в першу чергу джерелом бета-каротину, вітамінів A, C, E, B і жирних кислот: стеаринової, лінолевої і пальмітинової.

Масло насіння моркви – як його роблять?

Масло насіння моркви отримують в процесі холодного віджиму насіння моркви. Масло оранжевого кольору (дуже інтенсивне) і має характерний землистий запах. 

Масло насіння моркви – ціна

Ви заплатите від 70 до 600 гривень в залежності від обсягу і торгової марки. Важливо купувати масло в темній пляшці і зберігати в темному місці при кімнатній температурі.

Масло має бути щільно закрите, тому що воно швидко окислюється і втрачає свої властивості, про що ми поговоримо трохи пізніше.

Масло насіння моркви – властивості

  • надає регенеруючу дію на шкіру,
  • зволожує суху шкіру,
  • не викликає роздратування,
  • зменшує зморшки і перешкоджає їх утворенню,
  • уповільнює процеси старіння шкіри,
  • допомагає захистити шкіру від вільних радикалів,
  • вирівнює тон шкіри,
  • знімає роздратування,
  • має протизапальні властивості.

Масло насіння моркви – для кого воно?

Масло насіння моркви можна використовувати людям з чутливою, сухою, зрілою шкірою і схильної до подразнень. Воно не викликає надмірного зволоження, тому не заподіє шкоди людям, які борються з надлишком шкірного сала. 

Рекомендується людям з віком. Масло насіння моркви надає розгладжуючу, омолоджуючу дію, розгладжує зморшки, зменшує знебарвлення і сонячні плями, а також відновлює правильне функціонування водно-ліпідного балансу. Воно стимулює вироблення колагену і захищає шкіру від втрати води. Також має протизапальні властивості.

Масло насіння моркви допоможе при опіках, пухирях, що з’явилися на шкірі, зменшує помітність шрамів і сприяє лікуванню псоріазу. Воно також захищає шкіру від шкідливого впливу зовнішніх факторів, тобто УФ-випромінювання, а також вітру і морозу.

Масло насіння моркви – що в ньому міститься?

Масло насіння моркви є джерелом беркаротіна, вітамінів А і Е, а також вітамінів В1, В2 і вітаміну С. 

Масло насіння моркви – для чого?

  • для волосся, захищає кінчики волосся від посіченості,
  • для рук замість крема,
  • як натуральний кондиціонер для нігтів і кутикули,
  • безпосередньо на обличчя, шию і зону декольте замість крему,
  • як доповнення до крему,
  • як доповнення до домашніх масок з глини,
  • все тіло, як зволожуючий або антивіковий засіб,
  • як доповнення до масел або лосьйонів,
  • як засіб для додання тілу ефекту засмаги,
  • також можна додавати в ванну під час душа.

Масло насіння моркви – як застосовувати?

1 мл олії насіння моркви відповідає приблизно 33 краплям. Ці краплі слід додавати в косметику, в середньому 16-17 крапель на кожні 10 мл косметичного засобу.

Позначки:

Читайте також

Папороть (нефролепис) – оздоровчі властивості та лікарське використання папороті

Папороть є прикрасою багатьох підвіконь, але також джерелом дивних забобонів. Однак мало хто знає, що ця рослина має ряд оздоровчих властивостей, які слід застосовувати переважно в холодну пору року. Тому,...

Здоров’я

Більше статей

Краса

Більше статей

Дієта і харчування

Більше статей

Вагітність і материнство

Більше статей

Психологія

Більше статей

Відновлення

Більше статей